|
Aparaty Cyfrowe
forum dyskusyjne serwisu fotoplaneta.pl
|
Aparaty nowe i używane - kliknij aby sprawdzić ceny
Tiara - Drzwi Gdynia
.
KonPro - Projekty Architektoniczno-Budowlane
.
|
Jaki STATYW??? (budżet 400zł) |
| Autor |
Wiadomość |
Sz@kal
nadmaniak Fotoamator :D
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 9:46 pm
|
|
|
zamówiłem Sherpę 600r jak dojdzie to napiszę spostrzeżenia a za jakiś czas może skrobnę reckę
PS. mam 176cm więc wysoki nie jestem... |
_________________ NIKON D90 | MB-D80 | T 17-50 f2.8 VC | SB-900 | Kata DC445 | Lowepro Fastpack 250 <- SPRZEDAM
mój blog
Proszę nie wykorzystywać moich zdjęć bez mojej zgody... |
|
|
|
 |
Sapphiron
nadmaniak Urlop bezterminowy...
Wiek: 22 Dołączył: 23 Mar 2007 Posty: 2163 Skąd: Lublin, Warszawa
|
|
|
|
 |
Sz@kal
nadmaniak Fotoamator :D
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 10:39 pm
|
|
|
Sapphiron, szkoda że nie napisałeś tego wcześniej kiedy to się głowiłem co wybrać itd |
_________________ NIKON D90 | MB-D80 | T 17-50 f2.8 VC | SB-900 | Kata DC445 | Lowepro Fastpack 250 <- SPRZEDAM
mój blog
Proszę nie wykorzystywać moich zdjęć bez mojej zgody... |
|
|
|
 |
Sapphiron
nadmaniak Urlop bezterminowy...
Wiek: 22 Dołączył: 23 Mar 2007 Posty: 2163 Skąd: Lublin, Warszawa
|
|
|
|
 |
Mireq
Zwycięzca 10 konkursu magnum in parvo

|
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 12:09 am
|
|
|
Ja wcale nie namawiam nikogo na siłę. Dzielę się tylko swoimi doświadczeniami. Też idę wielokrotnie na kompromisy w sprzęcie. Czasami jednak warto trochę się spiąć, dołożyć i kupić coś na lata. To potem procentuje.
Też zmniejszyłem ciężkość statywu z/w na noszenie go w góry. Zamieniłem ciężkiego chińczyka na lżejsze Manfrotto. Po prostu plecak nie wyrabiał Statyw był za długi i się dyndał. Teraz jest dużo lepiej. Tak jak wcześniej pisałem, trzeba sprawdzać śruby. W niemarkowych potrafią się zgubić. Głowica też potrafi nie trzymać. Wychodzi to na tele. Smarowanie głowicy też poprawiać.
Nie bardzo rozumiem po co statyw do fotografii miejskiej ? Raczej wysokie ISO i zaskoczenie. Statyw usztywnia ludzi. |
_________________ In Respect of Nature
http://picasaweb.google.pl/Mirek57 |
|
|
|
 |
wojciex
weteran oPENTAny
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 11:23 am
|
|
|
| Mireq napisał/a: | | Nie bardzo rozumiem po co statyw do fotografii miejskiej ? Raczej wysokie ISO i zaskoczenie. Statyw usztywnia ludzi. |
Oczywiście. I ja wychodzę z założenia, że w kontekście miasta należy zachować jak największą anonimowość, jednakże noc to noc, a szumy w kadyszce to szumy - wysokie ISO potrafi skutecznie zepsuć całość. Z odszumianiem programami średnio sobie radzę i tutaj wciąż mam potężne pole do nauki. Lekki statyw nam miasto bądź laska to gadżet moim zdaniem nie nieodzowny ale niesamowicie przydatny wieczorem lub w nocy. |
_________________ PENTAX K10D i reszta, która się kompletuje... |
|
|
|
 |
|
|
|