SONY MVC-CD 1000
Panowie co sądzicie o tym aparacie. Wiem jest on niestandardowy jeśli chodzi o forme zapisu. Ale czy warto go kupować? Może kilka krytycznych uwag
#-1

Mavica
CD 1000 ... mmm... miałem okazję potestować przez dwa dni i byłem bardzo zadowolony - bardzo dobra jakość matrycy czego nie spotkałem w żadnym innym sony (może nie było ich zbyt dużo ale zawsze coś było) Świetna jakość zdjęć - automatyka dobrze reaguje na światło i nie ma efektu przekontrastowania co daje się zauważyć w tańszych modelach. Ogólnie rzecz biorąc jedyne zauważone niedostatki to brak możliwości zapisu na CD-RW, gabaryty aparatu no i może brak wymiennych obiektywów. Wprawdzie zoom jest w zupełności wystarczający jeśli chodzi o wysokie wartości ogniskowych ale jeżeli chcesz robić zdjęcia panoramiczne to (jak to bywa w sony) nie będzie szału. Nie ma też opcji zdjęć panoramicznych (czyli łączenia kilku zdjęć w jedno obejmujace do 360 stopni obrazu) Co do reszty nie miałem żadnych zastrzeżeń. Wprawdzie jest na rynku wiele ciekawych pozycji innych firm (nie jestem szczególnym fanem Sony i to dlatego że mam cyfrówkę i kamerkę Sony) i poważniej zastanowiłbym się nad jakimś Nikonem, Canonem lub Olympusem niż nad Sony. Niemniej jednak do fotografii [u:7095cc685c]"amatorsko-hobbistycznej z elementami lekkiego zacięcia quasi-profesjonalnego"[/u:7095cc685c] jest w sam raz.
#-1

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta