D70 plus Tokina Pro
Zamierzam dokupic do swojego d70 nieco jasniejszy no i na pewno ostrzejszy, wielce chwalony obiektyw Tokina AF 28-80mm f/2.8 AT-X 280AF Pro Mam pewne obawy czy bedzie dobrze dzialal z moim aparatem. Nowe obiektywy Nikkona przeznaczone specjalnie do cyfrakow maja znacznik DX. A co z obiektywami np. Tokina Pro??? Czy nie bede mial jakis problemow z np. winietowaniem albo z szybkoscia w/w obiektywu...??? A tak swoja droga to naprawde przydaloby sie osobne forum przeznaczone dla D70.......
#-1
Takie forum istnieje (i jest to naprawdę solidne "duże" forum) - ze względu na tutejszy regulamin nie podam Ci linku (zresztą sam musiałbym go poszukać), ale na pewno znajdziesz je bez trudu za pomocą dowolnej wyszukiwarki. Pozdrawiam.
Powinien dzialac bez zarzutow. Natomiast to obiektywy DX nie nadaja sie do tradycyjnych lustrzanek, gdyz winietuja!
Mam tokine 28-70 f 2.8 do sprzedania. Pracowalem na niej z nikonem f 90x i jestem zachwycony. trzechodze teraz na sprzet canona (cyfrowy) w zwiazku z tym szukam klienta na tokine. jesli jestes zainteresowany to odezwij sie na tomasz.pietrzyk@gazeta.pl pozdrawiam
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta