Help needed... ;)
A sprawa wygląda następująco - forum stopniowo się rozrasta a równocześnie kombinujemy, co by tu zrobić, żeby było ciekawsze. Pomysłów trochę jest i szukam(y) pomocy w realizacji jednego z nich - otóż chodzi o kwestię nowości na rynku fotograficznym, czyli bieżące informacje na temat nowych cyfrówek jak również wszelkiego rodzaju dodatków do nich (i innych ciekawych dla entuzjastów fotografii cyfrowej gadżetów). Swego czasu starałem się monitorować różne strony traktujące o fotografii cyfrowej/prasę również w tym celu a następnie zamieszczać stosowne posty, ale ostatnio coś brakuje mi czasu, stąd moja prośba/pytanie/propozycja - czy któryś z forumowiczów miałby ochotę zająć się powyższą kwestią? Sprawą do przedyskutowania jest jeszcze forma prezentacji takowych newsów - organizowanie osobnego działu chyba nie ma sensu (ale czy na pewno), zatem stosowne wątki powinny pojawiać się w odpowiednich działach? Wydaje mi się, że dzięki temu bylibyśmy na bieżąco ze wszelkimi nowinkami, co prawda każdy temat z czasem i tak wypłynie, ale w końcu im wcześniej, tym lepiej... Wbrew pozorom ustalenie nawet podstawowych detali związanych z jakimś nowym modelem wymaga niekiedy prawdziwego dochodzenia, gdy informacje pochodzące z różnych źródeł (często oficjalnych) z zapałem sobie zaprzeczają - najlepszym przykładem może tu być Olympus C-760 UZ, krążyły o nim tak przeciwstawne plotki, że hej. A nadchodzi nowy rok, nowe targi fotograficzne, zatem i nowe modele... Pozdrawiam wszystkich - i czekam na odzew. ;)

To trudne zadanie!!!! Tak jak mówisz (piszesz), nie za bardzo człek miałby czas na takie zajęcie. Trzeba by śledzić wszystko i wszędzie. Praca praca i praca i..........:( [i:325058c493][b:325058c493]link do ankiety...........poniżej[/b:325058c493][/i:325058c493]

Nie takie trudne - po prostu wystarczy odrobina czujności + ze dwie wizyty tygodniowo na kilku stronach traktujących o fotografii cyfrowej. Notki mogą mieć charakter podobne jak te, które już pojawiały się na forum; zredagowanie takowej informacji nie zabiera więcej czasu, niż napisanie średniej długości postu. Tak więc bez przesady z tą pracą... ;) Ale zaznaczyłem - gdyby ktoś miał ochotę, byłoby miło. Zakładam, że mógłby się tego podjąć jakiś entuzjasta/entuzjastka cyfrówek, który(a) po prostu lubi śledzić nowości na rynku foto...Nic na siłę. ;) Pozdrawiam.

miałem tu na myśli pracę zawodową !!! :)

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta