kodak cx7220
czy warto kupowac powyzszy aparacik? od razu zaznaczam ze nie mam zielonego pojecia jesli chodzi o robienie zdjec i bylby to moj pierwszy aparat fotograficzny... poradzcie mi czy warto go kupowac a jesli nie to jakas inna w miare tania (tak do 650zl) alternatywe... Z gory dziekuje za pomoc... PS. gdzies slyszalem ze nie tak wazna jak ilosc megapixeli jest optyka aparatu... co sadzicie o optyce tego aparatu? jesli ktos ma go i robil nim juz jakies zdjecia to bardzo prosze o przeslanie mi ich na sind#interia.pl .. wiadomo zamiast # dajemy @ Pozdro!
#-1
Uważam, że nie - ciemny obiektyw, kiepska optyka, dwukrotny zoom optyczny (równie dobrze mogloby go nie być), zaledwie 2MPix, beznadziejne makro, mały LCD... Czy te 650 złotych ma kosztować sam aparat czy aparat z dodatkami? Jeżeli to drugie, to kiepsko... Ale na Allegro jak również w sklepach internetowych możesz za taką sumę dostać np.: - Olympusa C-150 (ok. 500 złotych) - bardzo prosty automat bez zoomu optycznego (niestety na drogie karty XD); - Olympus C-160 (ok. 600 złotych) - jw., ale matryca 3MPix; - Olympus C-220 (ok. 600-700 złotych) - matryca 2MPix, zoom optyczny 3x - Minolta E223 - trudno ją dostać, zbliżona możliwościami do C-220 - Fuji A210 (i inne z serii A20x) - spore możliwości a ostatnio bardzo atrakcyjne ceny - niestety oparte również na drogich kartach XD. Na pograniczu tej sumy można bylo również dostać Canona A-300 (ok.700 złotych) i Canona A60 (widziałem nawet za 650 złotych) - ten ostatni to już całkiem ambitny compact z pełnym trybem manualnym, ale i dobrym auto - gdybyś go gdzieś znalazł za ok. 700 złotych - naprawdę wart zakupu. Rzuć równiez okiem na Nikony. Jakbyś dostał A60 - możesz kupować w ciemno; na początku może się wydawać nieco skomplikowany, jeżeli to Twoja pierwsza cyfra, ale na dłuższą metę będzie ciekawym i rozwojowym sprzętem. Natomiast spośród automatów - z uwagi na cenę ostatnio naprawdę warto przyjrzeć się cyfrówkom Fuji. Pozdrawiam.
pomocy
czy kodak cx7220 moze mi sluzyc jako kamerka internetowa??
#-1
w zasadzie to kazdy aparat moze pelnic te funkcje wystarczy wciskac spust migawki co iles sekund recznie a po zapelnieniu karty zrzucic na kompa... ;-) dobra to byl zart, ale chcialbym zauwazyc ze aparat sie kupje do robienia zdjec a nie do zabawy z kamerka internetowa i krecenia filmow...
Re: kodak cx7220
[quote:56fe1ea351="zwierzak"]czy warto kupowac powyzszy aparacik? od razu zaznaczam ze nie mam zielonego pojecia jesli chodzi o robienie zdjec i bylby to moj pierwszy aparat fotograficzny... poradzcie mi czy warto go kupowac a jesli nie to jakas inna w miare tania (tak do 650zl) alternatywe... Z gory dziekuje za pomoc... PS. gdzies slyszalem ze nie tak wazna jak ilosc megapixeli jest optyka aparatu... co sadzicie o optyce tego aparatu? jesli ktos ma go i robil nim juz jakies zdjecia to bardzo prosze o przeslanie mi ich na sind#interia.pl .. wiadomo zamiast # dajemy @ Pozdro![/quote:56fe1ea351] mam ten apatrat i jest super , do uzytku domowego wystarcza, a kosztuje 399zł do tego jest jeszcze gratis karta 128 , jesli nie bedziesz drukowac zdiec typu A4 to wystarczy , i wcale nie potrzebne wydac 1000zł, po to zeby tego nie wykozystac , ja polecam a po to wydac pieniadze zeby telko pisało 4 piksele bezsens , to aparaty dla kogos kto robi duze zdiecia a mi potrzebne tylko do albumu
#-1
CX-7220
Ja mam zamiar sobie kupić ten aparacik, z tego co wiem od osób używających jest super jak na tę cenę (ok. 400zł). Mógłby mi ktoś wysłać zdjęcia zrobione tym aparatem na maila: software@autograf.pl ??
#-1
przypadkowy a gdzie dostales do niego karte 128MB i moze tez mi podeslac jakies zdjecia na maila tomkurasz@o2.pl
#-1
ja tez sie zastanawiam
ja tez sie zastanawiam nad kupieniem takiego kodaczka robilem wczesniej fotki tez 2MPx aparacikiem HP i naprawde wystarczały do własnego uzytku jedynie aby robić zdjecia do drukowania trzeba robić w max rozdzielczosci aa wtedy bedzie mało miejsca w pamieci aparatu ii najlepiej jest dokupic dodatkowa pamiec
#-1
Czy ja tez moglbym poprosic o pare zdjec zrobionych kodakiem cx7220? Dzieks. Najchetniej aby w nich sie znalazly jakies zrobione przy sztucznym oswietleniu w pomieszczeniu oraz robione w nocy...
#-1
pablo-g@o2.pl
#-1
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta