Zmiany na forum!!!
Bieżący wątek proszę traktować jako uaktualniane co jakiś czas miejsce, w którym będą się pojawiać informacje o przeprowadzanych na forum zmianach - tak, aby te modyfikacje nie pozostały niezauważone. Wątek będzie zablokowany i uaktualnioany wyłącznie przez Admina bądź moderatora. Jeżeli chciałbyś coś skomentować, zapraszamy do Hyde Parku - między innymi w tym celu powstał wątek pt. "Forum - Wasze uwagi, sugestie, propozycje..."

Tak więc - 12.01.2005 r.: W dziale [b:359e0f737c][i:359e0f737c]Fotografia[/i:359e0f737c][/b:359e0f737c] powstał poddział [b:359e0f737c][i:359e0f737c]Foto-konkurs[/i:359e0f737c][/b:359e0f737c] - jak nazwa wskazuje poświęcony będzie konkursom foto na naszym forum; wszystkie wątki z tym tematem związane zostaną niniejszym (fajne słowo, wiem) przeniesione z Hyde Parku do utworzonego działu. Przy okazji - wystartował konkurs nr 2 oraz wątek z propozycjami tematów do konkursu nr 3 - serdecznie zapraszam. A poza tym - odgrażam się juz od pewnego czasu, ale lada dzień zgodnie z zapowiedziami z początku grudnia działy Fotografia i Informacja zostaną zarezerwowane wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników forum. Goście wciąż będą mogli je przeglądać, jednak bez możliwości pisania postów. Poczekalnia i Sprzęt funkcjonować będą bez zmian - czyli te same prawa dla wszystkich.

I stało się - po wielotygodniowych zapowiedziach od 27.01.2005 roku działy Fotografia i Informacje zastrzeżono dla zarejestrowanych użytkowników forum (jak zresztą głosi napis w tytule); od tej pory Goście będą mogli wyłącznie przeglądać powyższe działy. Osoby niezarejestrowane zachęcamy do "zapisania się na forum" - to czysto formalny zabieg, który nic nie kosztuje... Pozdrawiam.

10.02.2005 Zgodnie z sugestiami powstał poddział kawiarniany na trochę luźniejsze tematy - zapraszam! W przygotowaniu znajduje się nowy dział z instrukcjami, bo istniejący to istna stajnia Augiasza, powiedzmy to sobie szczerze. Póki co nie jest widoczny, staram się jakoś posegregować to, co znajduje się w starym dziale - tak, aby na starcie uniknąć bajzlu. Niemniej gdy tylko wygospodaruję trochę więcej czasu, postaram się dokończyć robotę - oczywiście natychmiast o tym tutaj napiszę...

No dobra - zmieniło się to i owo. Mieliśmy dramatyczny moment w zyciu forum i długo pracowalismy nad powrotem do normalności. W międzyczasie pojawiło się trochę mniej lub bardziej istotnych zmian, forum się rozrosło - i stąd... Pojawiły się nowe działy: [b:bc15600873]Analogowo[/b:bc15600873] - poświęcony aparatom analogowym (czyli na kliszę - informacja dla osób, dla których cyfrówka była pierwszym aparatem w życiu ;) ) [b:bc15600873]Kupno i eksploatacja[/b:bc15600873] - to miejsce na dyskusje, które odbywały się dotąd głównie w dziale [b:bc15600873]Inne[/b:bc15600873] typu "co kupić?", "gdzie kupować?", "za ile się opłaca?", "co z serwisem?". W ten sposób dział [b:bc15600873]Inne[/b:bc15600873] będzie w większym stopniu poświęcony sprawom technicznym. Nowe działy już niedługo... I informacja chyba najważniejsza - z dniem dzisiejszym [b:bc15600873]forum zyskało 3 nowych moderatorów[/b:bc15600873]! Są nimi powszechnie znani i lubiani (no i wielce zasłużeni) forumowicze: [b:bc15600873]Gadula007, Kornik i Piter B.[/b:bc15600873] (kolejność alfabetyczna). Tak więc w razie gdyby Ginty coś zwlekał z odpowiedzią (ze względów ogólnoludzkich nie zawsze jestem dostępny), od dzisiaj można się zwrócić o pomoc również do Nich...

Tak sobie patrzyłem na nowe wątki w Portfolio i wymyśliłem nowy dział pt. "Galerie tematyczne". Idea jest taka - dla osób, które założyć swój wątek, aby zademonstrować SWOJE różniste dokonania wciąż pozostaje Portfolio; natomiast nowy dział ma służyć przede wszystkim wątkom związanym nie tyle z konkretnym autorem co tematem - a sporo ostatnio takich wątków się na forum pojawia. Podział w sumie wydaje się całkiem klarowny... ;) Tak więc zapraszam i pozdrawiam!

Trochę się zmieniło... Po pierwsze - już jakiś czas temu w dziale Technika powstał poddział Szkoła błędów; ma on w zamyśle umożliwić nam wspólną naukę na podstawie przykładów zdjęć, z których niezbyt jesteśmy zadowoleni. To tak w uproszczeniu - w każdym razie serdecznie zapraszam! Natomiast dzisiaj wystartował w końcu nowy dział Instrukcje/Sterowniki - mam nadzieję, że w tej wersji będzie strawniejszy, bo poprzednio to była istna stajnia Augiasza. Przewiduję dalsze poprawki, ale najpierw chciałbym sprawdzić, jak sie ten dział spisze w takim kształcie... Powstawał straszliwie długo, ale niestety przejrzenie i przefiltrowanie około półtora tysiąca wątków okazało się bardzo czasochłonnym zajęciem... Pozdrawiam!

Od 6.11 - zgodnie z zapowiedzią i po wcześniejszych dyskusjach na łamach Hyde Parku - możliwość pisania/edycji postów w dziale "Sprzęt" została zastrzeżona dla zarejestrowanych użytkowników forum. Do dyspozycji Gości pozostały działy Poczekalnia oraz Instrukcje.

3.12.2005 - dwa nowe konkursy a przy okazji pewne zmiany w Albumie; wszystkie archiwalne konkursy zostały przeniesione do jednej kategorii jak podkategorie. Dzięki temu Album zyska na przejrzystości i będzie również mniej kłopotliwy w obsłudze i dla mnie...

Pewne niewielkie korekty w nazwach działów (co by tematy łatwiej do nich trafiały) + nowy dział na niesprzętowe i nietechniczne rozważania o tematyce wciąż fotograficznej; to dla osób, które lubią sobie pofilozofować i porozmyślać (trochę dział dla mnie ;) ). Zapraszam!

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta