telekonwerter do canona a75
Witam! Kupilem ostatnio wspomnianego wyzej canona i jestem z niego zadowolony. Automatyka nienajgorsza, manual na wystarczajacym poziomie, brakuje mi tylko wiekszego zooma. Dlatego szukam telekonwertera, orginalny odpada bo kosztuje ponad 500zl, znalazlem jeszcze firmy King za ponad 200. czy jest na rynku cos tanszego? nie musi byc z kraju kwitnacej wisnii, moze byc od Mao lub Gandhi'ego;) Czy ktos wie czy i gdzie taki towar jest dostepny? pozdrawiam cwiekol
#-1
po pierwsze - tani konwerter doprowadzi jednyie do gniewu i wiekszych problemow... po drugie, zeby dobry konwerter wyprodukowac coby efekt finalny to jest zdjecie nie bylo kataastrofalne trzeba technologii, czsu i prktyki a firmy sie tym zajmujace biora za to odpowiednia kase. tak wiec, nie powiem ze firma king to dno, ale jej produkty to w wiekszosci rozwiazania budzetowe wiec nie mozna liczyc ze cos tanszego da dobry efekt... poza tym, to po trzecie, naprawde dobry telekonwerter firmy od obiektywow to wydatek nierzadko wiekszy od wspomnianych 500pln... no i czesto wlasnie na terenie chin, korei i jaonii takowe sa produkowane wiec kwestia nie jest gdzie, ale przez kogo (firma) dany element jest wytwarzany... co do gdzie kupic, to mam obszerna liste tak skleow netowych jak i normalnych, no i oczywiscie pozostaje allegro (szukac ofert od foto-kąt, impra, foto-tip, duszyk, aerozone, www-ims-pl, motorek i inni, najlepiej ludzi majacych zaplecze w postaci serwisu i sklepu). jak cos dac znac na priwa to podam linki do klepow chyba ze admin i moderator pozwola to zapodam na forumie...
Czytałem trochę recenzji telekonwerterów Kinga i entuzjastyczne to one nie były. Sam posiadam filtr UV i osłonę przeciwsłoneczną tej firmy - jakość UV jest dyskusyjna, jeżeli porównać go z Hoyą a w osłonie po dwóch dniach odkleiła się od pierścienia guma, więc... Więc jakoś nie mam przekonania do tej firmy. Ale w sumie ten wątek należałoby przenieść do innego działu... Poluj na Allegro - czasami można trafić naprawdę na spore okazje (głównie sprzęt używany), jednak wskazana jest cierpliwość i systematyczne przeszukiwanie ofert. Jednak - jeżeli Ci zależy na niskiej cenie - to najlepszy sposób, po dostać coś dobrego w niewysokiej cenie. Pozdrawiam. P.S. Mkarwin, linki do pewnych sprzedawców akcesoriów możesz podać w przyklejonym wątku z tym związanym; a dla aparatów coś utworzymy - może w dziale Kupię, sprzedam? Po następnym poście założyciela wątku zostanie on przeniesiony do działu o akcesoriach. Zachęcam do rejestrowania się.
czyli w zasadzie popierasz mnie, nieprawdaz ginty? telekonwerter budzetowy moze "zepsuc" udany model aparatu, a taki dobry to juz raczej duzy wydatek...
Jeżeli chodzi o tanie modele aparatów to tak - dobry telekonwerter to połowa i więcej ceny aparatu. Tani to suma nieco mniejsza, ale wciąż znacząca, podczas gdy jakość może być rozczarowująca. Generalnie jestem za kupowaniem UZ w miejsce "klasycznych"compactów + tele. A jeżeli ktoś już ma A75 lub podobny aparat - no cóż, można zaryzykować nawet ten tańszy tele; zawsze będzie go można sprzedać, a jeżeli właściciel będzie zadowolony... Sama radość. ;)
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta