Aparat do Strazy Pozarnej
Witam Raz juz pisalem z podobnym problemem. Potrzebowalem pomocy w wyborze pomiedzy dwoma konkretnymi modelami. Doradzono mi trzeci C765 i jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony. Tym razem chodzi o propozycje aparatu do konkretnych warunkow uzytkowania. Potrzebny jest aparat "operacyjny" do Strazy Pozarnej. Wiadomo, ze nie bedzie uzytkowany w sposob "delikatny" a i warunki otoczenia moga byc rozne. Z istotnych/potrzebnych rzeczy ktore mi sie nasunely wymienilbym: - w miare solidna (najlepiej metal), zwarta obudowe, - stabilizacje obrazu, - nie najgorsze zdjecia nocne - w miare dobrze dzialajacy tryb AUTO (niekiedy brak czasu na MANUAL) - "szybkostrzelnosc" Przypuszczam, ze 3-4 Mpix sa w zupelnosci wystarczajace. Zoom optyczny x3-x4 tez powinien wystarczyc. Zdaje sobie sprawe, ze ciezko moze byc zebrac wszystkie te cechy w jakims jednym konkretnym modelu, no ale wtedy to wiadomo, ze bierze sie ten, ktory bedzie mial ich najwiecej. Cena powinna sie zamknac w 1000- 1500 zl. Moze wsrod nie produkowanych juz -kultowych- modeli jest jakis godny polecenia. Tak jak poprzednio wysylam ten tekst na kilka forum dyskusyjnych, wiec niech nikt sie nie zdziwi czytajac go powtornie. ;) pozdrawiam
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta