Ładowarka i akumulatorki...
Od dłuższego czasu rozglądam się za cyfrakiem i zdecydowałem się na Canona A60 :wink: . Ale trzeba będzie jeszcze dokupić do niego jakąś ładowarkę i akumulatorki. Z racji tego że moje fundusze są bardzo małe :( rozglądam się raczej za tańszymi zestawami (oczywiście Allegro) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29724845 I tu mam 2 pytanka: 1) Czy akumulatorki 1300 mAh wystarczą mi na długo w takim Canoniku :?: 2)Ile trwa takie ładowanie tych 4 akku przez jakąś ładowarkę V1888 :?:

Nikt nie zna sie tu na ładowarkach i akku?? :shock: To nic, kupie od razu cały komplet Aparat + 4xakk z ład + CF. Wszystko jedno jakie..... to chyba nie ma większego znaczenia.

1300 mAh to trochę mało. Poszukaj czegoś w okolicach 2000-2300 mAh. Polecam Sanyo i Energizer. Ładowarka - jak mam Emosa 9168 o sobie chwalę. Są tanie i całkiem niezłe.

jak u ginty'ego, tylko dodalbym jeszcze forevera - ewentualnie, bo sanyo i energizery nawet slabsze czasem mocniej trzymaja. poza tym w cyfrowkach na mniej jak 2000mah lepiej sie nie opierac... a z ladowarek polece rowniez emosa, tylko model 8168.

Dzięki za odpowiedź 8) Pozdrawiam

no problem - po to tu jestesmy ;-)

[quote:2a081c8d9f="mkarwin"]dodalbym jeszcze forevera [/quote:2a081c8d9f] To wiedz, że Forever to największy syf... Widać to po cenie. Ostatnio ktoś z innego forum ( ;) ) mierzył ich pojemność i zamiast 2400 wyszło 2000 :lol: . Dla mnie to porażka, bo np. Sanyo mają praktycznie tyle, co pisane. Energizery nieco gorzej.

no to musialem trafic na jakies wyjatkowo dobre egzemplarze ;-) bo moje forevery trzymaja dluzej jak sanyo 2300mah i energizery 2200mah ;-) albo tez energi i sanya sa zle - choc nie sadze, bo dzialaja tyle ile przy danym pradzie podaje producent ;-)

Zgadzam się z Vendeurem - Forever to firma o dyskusyjnej renomie... Mozliwe też, że mogą zdradzać spore jednostkowe wahania, może akurat trafiłeś Mkarwin na kilka dobrych sztuk. Sam używam Energizerów i bardzo je sobie chwalę...

ja kupilem fajna ladowarke trusta model 441pq:) w komplecie sa 4 akumulatorki 2100 mAh...laduje sie bardzo szybko w ok 3 godziny i jest jeszcze kabel do ladowania w samochodzie...automatycznie sie odlacza po naladowaniu wiec spoko nic sie nie zepsuje...a za wszystko zaplacilem 95 zeta w sklepie wiec chyba tanio:D polecam!

ładowarka olympusa camedia BU-02
Witam Wszystkich Mam pytanie czy w ładowarce olympusa BU-02 można ładować inne akumulatorki np.energizer?
#-1

ładowarka olympusa camedia BU-02
Witam Wszystkich Mam pytanie czy w ładowarce olympusa BU-02 można ładować inne akumulatorki np.energizer?
#-1

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta