Canon G5 a może cos innego za 2500zł
witam Mam mały problem z zakupem aparatu napaliłem się na Canona G5 z tego co wiem jest to przyzwoity o wielu możliwosciach aparat.Czym wiecej czytam na jego temat i na temat innych aparatów to sam juz niewiem na co sie mam zdecydowac.Moze ktos mnie przekona do Canona G5 albo zaaproponuje jakis inny ciekawy aparat (2500zł) tyle mam to dam.Za pomoc wielkie dzieki.POZDRAWIAM

Canon G5 to bardzo dobry sprzet ale moze byc pomyslal nad Fuji S7000 ?? Albo Minolta Z3

ewentualnie skoro juz rozwazasz g5 - popatrz na oliego c5050 no i ewentualnie c5060. no iczasem w takiej cenie mozna upolowac mine a1 na jakichs promocjach... wiec wiesz co? bralbym a1, potem oli, nastepnie fujiak, potem z3.

Przyzwoitych aparatów w tych okolicach cenowych trochę jest... Ja bym dorzucił jeszcze Fujifilm S7000Z (a, pardon, już jest; osobiście jestem fanem poprzednika czyli S602Z), również Sony F717, wspomniane Olympusy, A1 - jeżeli dałoby radę, bo dobrze "trzyma wartość", poza tym Nikona 5700... Z3 to trochę inna liga (niższa), więc w UZ chyba nie warto się bez wyraźnej przyczyny pakować... A gdzie będzie kupowany aparat i czy masz jakieś szczególne oczekiwania względem niego? Pozdrawiam.

no coz - zgadzam sie z przedmowcami ;-) Dla mnie zdecydowanym faworytem jest oli 5050 lub 5060 (troche drozszy, ale jak dobrze poszukasz...). Na pewno warto tez sie przyjzyc sony 717 lub fuji s7000 (5000). Z tego co sie orientuje G5 nie jest aparatem bardzo chwalonym - oceniany nizej niz jego poprzednik g3 (bardzo dobry aparacik, ale ciezko go znalezc). Takie to moje zdanie ;-)

canon g5
osobiscie kupilem canona g5 i troche zaluje . niepotrzebnie sie pospieszylem. do glownych wad nalezy -dyskwalifikujacy brak ostrosci przy robieniu pejzażowych fotografi szczegolnie na f8. -aparat do pejzażu nie nadaje sie w ogóle, -brak wskazan odczytu dlugosci ogniskowej(mozesz zmieniac ogniskowa ale nie ma mozliwosci odczytac jaka ona jest w danym momencie wiec jak ustawic portretowa 110 mm) -czulosc tylko do 400 asa a ze wzgledu na szumy praktycznie do 200 i czesto brakuje swiatla. pozdrawiam i zycze udanego wyboru, zgadzam sie z przedmówcami. ireneusz
#-1

[color=blue:1786e85353]U Grosmana A 1 kosztuje 2460 PLN :) [/color:1786e85353]

Re: canon g5
[quote:61410e6f53="ijoskowski@wp.pl"]osobiscie kupilem canona g5 i troche zaluje . niepotrzebnie sie pospieszylem. do glownych wad nalezy -dyskwalifikujacy brak ostrosci przy robieniu pejzażowych fotografi szczegolnie na f8. -aparat do pejzażu nie nadaje sie w ogóle, -brak wskazan odczytu dlugosci ogniskowej(mozesz zmieniac ogniskowa ale nie ma mozliwosci odczytac jaka ona jest w danym momencie wiec jak ustawic portretowa 110 mm) -czulosc tylko do 400 asa a ze wzgledu na szumy praktycznie do 200 i czesto brakuje swiatla. pozdrawiam i zycze udanego wyboru, zgadzam sie z przedmówcami. ireneusz[/quote:61410e6f53] zgadzam sie najgorsze jest to ze strasznie dlugo autofuks lapie ostrosc brak iso 800. zreszta 200 juz sa szumy. do bani wizjer optyczny nie przez obiektyw i do tego obiektw zaslania jego czesc. na kompie zdjecia okazuja sie za ciemne uzywanie lcd spowolnia prace. w pomieszczeniach w slabych warunkach bardzo trudo zlapac ostrosc. Inwestowalbym w a200 minolte lub sonego f828
#-1

Dawno takich bredni nie czytałem.
#-1

Zdecydowanie Olympus 5060 plus dodatkowa karta, akumulator, konwerter na obiektyw plus filtr UV. Na pewno zmieścisz się w 2500 i bedziesz miał sprzęcicho jak się marzy. 5060 to bardzo udany aparat i powiem szczerze nie ma sensu kupować nic droższego, chyba, że jakąś lustrzankę. Pozdrowienia
#-1

Prosze mi podać jakis aparat "compakt" ktory nie szumi przy ISO 400 ?? ale to bylo wiadome duza matryca itp Ja i tak mam takie zdanie ze to jest super sprzet :!: moze nie umiesz go do konca wykorzystać :?: Pozdrawiam Hejjj 8)

Może G5 nie łapie idealnie ostrości przy słabym oswietleniu ale jest przecież bardzo dokładna regulacja manualna. Pozatym ten aparat kosztuje już poniżej 1800 pln za nówkę. To bardzo dobra cena jak na tej klasy sprzęt. Metalowa obudowa, 5mpix, jasny obiektyw, pilot, ruchomy LCD, pełny manual, stopka do zew lampy, tryb RAW, dobra ergonomia i ciężar. Co do czułości ISO. Cytując za [url=http://www.dpreview.com/reviews/canong5/page12.asp]dpreview[/url]: Thus in effect the Canon's range of sensitivities is approximately equivalent to ISO 80 - 640 (compared to the other two cameras here).

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta