Olympus C-2000 Zoom
Kupiłem taki właśnie aparacik.Kto mi powie czy to spox aparacik i czy dobrze zrobiłem kupując akurat ten aparat.ps.(Dałem 700zł-używany)
#-1
Swego czasu był to bardzo porządny compact Olympusa - z tym, że do sprzedaży wszedł w 1999 roku a zatem dawno temu... Uczciwie mówiąc - 700 złotych to sporo jak na używany pięcioletni aparat - zakładam, że jest całkowicie sprawny? Pytanie, jak intensywnie bawił się nim poprzedni użytkownik. Ale tak poza tym, te 5 lat temu C2000 bardzo chwalono - jasny obiektyw (F2.0-11.0 w wide!) , bardzo dobra jakość zdjęć, porządny manual (chociaż bez trybu pełnego manuala, jeżeli dobrze kojarzę)... Trudno mówić o wadach - chyba trzeba go porównać jednak ze wspólczesnymi aparatami; zapewne ustępuje im szybkością, zdecydowanie gorzej przedstawia się makro (od 20cm), poza tym karty SM nie są już rozwijane (ale jeszcze przez jakiś czas spokojnie będzie można je kupić - tylko nie wiem, czy C2000 akceptuje największe z nich czyli 128MB). Mało sympatyczna na tle nowszych konstrukcji wydaje mi się obsługa. Ale w końcu nie bez powodu tak go wychwalano, więc focić nim można calkiem porządnie - a pod tym względem najwięcej zależy od samego użytkownika... Pozdrawiam.
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta