x20
Chciałbym zakupic Minolte x20 jako pierwszego cyfraka ale podobno jest jakis problem z cieniem spowodowany oddaleniem lampy od obiektywu. Czy warto kupic ten model?
#-1
Re: x20
[quote:e54b927e58="martynn"]Chciałbym zakupic Minolte x20 jako pierwszego cyfraka ale podobno jest jakis problem z cieniem spowodowany oddaleniem lampy od obiektywu. Czy warto kupic ten model?[/quote:e54b927e58] przykład na problem z cieniem od lampy [img:e54b927e58]http://www.imaging-resource.com/PRODS/X20/THUMBS150/X20INFP4.JPG[/img:e54b927e58] moim zdaniem x20 to bardzo interesujący aparat ze względu na cenę oraz bezpieczny 3 krotny zoom optyczny (bezpieczny bo wewnętrzny i nic ci z aparatu nie wystaje). (za naprawę zoomu po upadku aparatu w moim pentaxie zapłaciłem 500PLN - nigdy więcej !!!) X20 to bardzo ciekawy aparat do użytku codziennego, bez zastanawiania się można go zawsze zmieścić. A zdjęcia najlepiej robić przy świetle dziennym tylko te dają naprawdę dobre barwy niezależnie od aparatu.
#-1
X20 zapewnia przyzwoitą jakość zdjęć przy zachowaniu rzeczywiście kieszonkowego wymiaru - ogólnie zachwalana jest jako aparat "konferencyjny". Na dodatek ostatnio solidnie potaniała - na Allegro kupisz ją za 650 złotych a za 750 w komplecie z kartą pamięci 128MB. Podstawowe wady - obok wspomnianej lampy chyba AF; w gorszych warunkach ciężko o udane zdjęcie... Ale - biorąc pod uwagę wspomnianą cenę - nie ma co wybrzydzać. Pozdrawiam.
oj rzeczywiscie jest to rozmiar kieszoknowy waga lekka... no i trza zauwazyc ze niektorym ten aparat po prostu nie lezy w rece, np mnie... no i zdarzylo mi sie przy cykaniu zaslonic ten "bezpieczny obiektyw" paluchami - moze mam wielkie lapska ;-)
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta