HP 720
Mój HP720 przestał reagowac na włączanie. Po włożeniu baterii cały czas wydaje cichy dźwięk i co kilka sekund słychać lekkie stuknięcie. Nie wiecie co to może być i czy nie można jakoś usunąć tej usterki samemu? Może istnieje możliwość jakigoś resetu aparatu czy coś w tym stylu? Zgóry dziekuje i proszę o pomoc.
#-1

Nie wiem, czy nie oznacza to uszkodzenia silniczka odpowiedzialnego za pracę obiektywu... Jeżeli tak, to reset aparatu czy zabawy z firmware'm na niewiele się zdadzą. Proponowałbym zadzwonić bądź napisać do serwisu HP. Nie cieszy sie on niestety najlepszą sławą, ale może - bo usterkę prawdopodobnie zidentyfikują na podstawie opisu - coś doradzą (poza sugestią, by przysłać do nich aparat). Pozdrawiam.

Dzwoniłem do serwisu i dowiedziałem się że jakakolwiek naprawa aparatu kosztuje 840 zl. co dla mnie jest równoważne z jego wymianą :cry:
#-1

No tak, szczególnie że 720 na dzień dzisiejszy jest wart chyba jednak nieco mniej... Dosyć zaporowa cena. Zatem możesz bez skrupułów zabrać się za samodzielną reperację. Czy spece z HP zasugerowali, co mogło się zapsuć? A próbowałeś szukać jakiegoś serwisu, który zajmowałby się cyfrówkami? Na ogół samą diagnozę stawiają za darmo. Jeżeli miałbyś już pewność co do rodzaju usterki, mógłbyś zakupić np. na Allegro jakiś uszkodzony HP720 (ostatnio widziałem jedną sztukę) na części - wówczas sama naprawa powinna już wypaść w miarę tanio (chociaż cyfrówki są traktowane jako towar bardzo luksusowy i słono kosztuje ich naprawa). Pozostaje jednak pytanie, na ile będzie to opłacalne... Pozdrawiam.

A może macie namiar na jakiś serwis cyfrówek w okolicach lub w samej Warszawie?
#-1

Nazwa firmy : Naprawa Aparatów Analogowych i Cyfrowych Smolińscy Nazwa skrócona : Ulica, numer : Grzybowska 5 Miasto : Warszawa Kod pocztowy : 00-132 Osoby kontaktowe : Zdzisław Smoliński Nowe województwo : mazowieckie Powiat : warszawski Gmina : Warszawa Stare województwo : warszawskie Telefon(y) : (22)6207113 Fax(y) : (22)8276565 Forma własności : prywatna Forma prawna : zakład prywatny Email : foto@fdf.pl WWW : www.foto.fdf.pl
#-1

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta