Photo Shop
Czy ktos moze polecic servis, forum, ksiazke dla poczatkujacego Photo Shopowca? Bo jakos tak samouctwo mi nie idzie, a po to mi cyfrowka (miedzyinnymi) zeby sobie ladnie zdjecia podretuszowac. dzieki z goory
Trochę tanich internetowych kursów Photoshopa znajdziesz na Allegro, ale nie mam pojęcia, ile są warte. Jeżeli chodzi o książkę - ostatnio tanio kupiłem "Techniki obróbki zdjęć cyfrowych", autor Gregory Georges. Póki co tylko ją przeglądałem, ale forma wydaje się być obiecująca - konkretnym efektom poświęcone są kolejne lekcje, właściwie to zbiór przykładów - a na przykładach chyba najlepiej się uczyć... Do książki dołączono płytę, na której znalazły się omawiane przykłady, jak również wersje testowe programów, w tym Photoshopa. Tak poza tym - coś mi się kojarzy (być może niesłusznie), że ostatnio multimedialny kurs Photoshopa dodawano do jakiegoś czasopisma poświęconego cyfrówkom bądź komputerom... Pozdrowienia!
Witam! przy okazji PS, nie wiecie gdzie moge sciagnac spolszczenie do wersji 7.0.???
Fiszi zaras Cię Admin o....doli za ten tekst o ściąganiu. Czytałes regulamin?
Sorki! :D
Hi! Mam Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf Jesli nadal potrzebujesz to slużę pomocą :) i link: [url]http://www.mrmarkus.republika.pl/Adobe.zip[/url] Pozdrowienia...
[quote:85ff9f5a38="Mr Markus"]Hi! Mam Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf Jesli nadal potrzebujesz to slużę pomocą :)) Pozdrowienia...[/quote:85ff9f5a38] Właśnie ten podręcznik ostatnio ściągnąłem z internetu - dokładniej przez eMule.
Dzieki, ale podrecznik tez sciagnalem ;-) Po prostu myslalem ze ktos zna jakis fajny, przyjemny podrceznik. Ale jak nie to sam sobie jakos bede musial poradzic. Thx
Wlasnie szukam tego samego i jak na razie znalazlam to: [url]http://graffik.pl[/url] [url]http://cyfrografia.pl[/url] niewiele ale cos :wink:
#-1
A ja znalazlem, ze od jakiegos czasu ukazuje sie dwumiesiecznik posuiwdcony PhotoShopowi. Nazywa sie ".psd" i zamierzam sobie go zaprenumerowac :) pozdrawiam
#-1
Chcesz wiedziec wszystko o Photoshopie kup sobie biblie phostoshopa wydawnictwo helion zobacz http://helion.pl mam ta knige i jestem z niej zadowolony a tez nie mialem zielonego pojecia o photoshopie mam tez super kurs na 2 cd moge odsprzedac tez wszystko ladnie wytlumaczone i pokazane jak dla rolnika:D kazdy zakuma:)
#-1
[quote:7acc04f9b1="Mr Markus"]Hi! Mam Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf Jesli nadal potrzebujesz to slużę pomocą :)) Pozdrowienia...[/quote:7acc04f9b1] Cześć Markus potrzebuję twojej pomocy bert_s@poczta.onet.pl pozdrawiam
#-1
Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf
pilnie potrzebny jesli ktos ma to prosze o pomoc roberts44@o2.pl pozdrawiam
instrukcja
do postu wyzej pilnie potrzebny Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf jesli ktos ma to prosze o pomoc roberts44@o2.pl pozdrawiam
ja rowniez poprosze ten podrecznik : preak@poprostu.net z gory thx :*
#-1
pdf
[quote:4c3e584ab9="Mr Markus"]Hi! Mam Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf Jesli nadal potrzebujesz to slużę pomocą :)) Pozdrowienia...[/quote:4c3e584ab9] jezeli mozna to prosilbym o przeslanie tego podrecznika pdf zoltanus@o2.pl
#-1
No to ja odpisze ;] Ten podercznik ma 27MB Na maila raczej sie nie zmiesci ;]. Odpalcie sobie jakikolwiek program P2P i ściagnijscie. Innej mozliwosci nie wiedze (chyba ze ktos sie zlituje i gadem przesle, albo plytke wypali;-) - ja nie:p)
wiec proponuje tak: jest prog wincommander ( teraz total commander) mozesz go tam podzielic na 3x9MB - ograniczenie poczty na onecie to jakies 10MB wiec bez problemu. mozesz tez zrobic w winrarze i ustawic wielkosc woluminu na 9m Ci spakuje 3 albo 4 pliki po 9MB. moj adres: grzesieq@op.pl pozdrawiam grzesiek
#-1
szukam podreczniku uzytkownika do programu photoshop HELP
jesli mzoesz odezwij sie do mnie jesli posiadasz jeszcze ten podrecnzik uzytkownika moj adres e-mail aaniaa1@op.pl i jak mozesz przeslij mi go bylabym bardzo wdzieczna pozdrawiam[/b] :P :oops:
#-1
Jeżeli też mógłbym prosić o ten Podręcznik do Adobe PhotoShop 7 PL to byłbym bardzo wdzięczny. Można go przesłać na mtx123@o2.pl konto ma 1 GB. Narazie MT.
Ja tesh bardzo chetnie proszę o podrecznik photoshopa baq22@interia.pl Z góry dziekuje i Pozdrawiam :)
#-1
instukcja Photoshop PL
Cześć Ja również chciałbym się nauczyc obsługi Photoshopa.Jeśli ktoś mógłby mi pomóc i przesłać instrukcje byłbym wdzięczny. Dzięki i pozdrawiam tony03@tlen.pl
#-1
Adobe.Photoshop 7.0 PL.podrecznik.użytkownika (pdf)
JEŚLI CI TO NIE SPRAWI WIĘKSZEGO PROBLEMU PROSIŁBYM CIE O PRZESŁANIE MI TEGO PODRECZNIKA UŻYTKOWNIKA PHOTOSHOPA.MAM JAKIS CZAS TEN PROGRAM LECZ TRUDNO MI SIE Z NIM OSWOIC I POZNAC JEGO TAJNIKI. Z GÓRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM. olo.com.pl@interia.pl
jak nie to wrzuc mi na maila dr_grzesiek@o2.pl, ja moge potem wrzucic na serwer http i podam tu linka:)
Ja radzę odżałować pieniądze i kupić biblie autor Deke McCelland. 993 strony + kolorowe fotki + miejsce na własne notatki. Uzytkownikom innyc programów też się przyda. Nic lepszego nie spotkałem. Wg mnie przewaga Photoshopa nad Corelem wynika z istnienie tego podrecznika. Ja uzywam Corela, (miałem dołączony do Skanera), ale biblia do Corela jest trzykrotnie mniejszej objetości. Generalnie wszystkie powazne programy są podobne, ta ksiązka Deka każdemu się przyda.
Marcus ja też poproszę tę ksiązke kempas2@wp.pl
gdzie znajdę instrukcję obsługi PHOTO SHOP 7 w internecie z góry dziękuje za wiadomość :( :( :(
Książka o Photoshopie
Polecam książkę Deke McClellanda "Photoshop 7/7 CE. Biblia". Wiele ksążek opisuje możliwości programu, po takiej lekturze mamy sporo wiedzy ale i tak nie wiemy jak się zabrać do komkretnego problemu. Deke jest doskonałym praktykiem a jego książka jest doskonała. Ja mam biblię do Photoshopa 5 i dotyczy ona wersji na Mac nie PC, przypuszczam, że nowsze również. Nie jest to jakiś problem, po prostu parę klawiszy inaczej się nazywa, np: Command to Control, Option to Alt itp. Szybko idzie się przyzwyczaić. Naprawdę polecam, tutaj znalazłem link www.dve.pl/index.php?s=1947&c=64 ale można poszukać tańszych księgarni.
[quote:0dc71379fa="Mr Markus"]Hi! Mam Adobe.Photoshop.7.PL.podrecznik.uzytkownika.pdf Jesli nadal potrzebujesz to slużę pomocą :)) Pozdrowienia...[/quote:0dc71379fa] Markus!!!też potrzebuję tej książki. Bardzo proszę o wysłanie ją mailem: cluong@profilsp.com.pl
Tu możesz pociągnąć podręcznik do PS w pdfie :D [url]http://www.mrmarkus.republika.pl/Adobe.zip[/url] Wszyscy uparcie rozpracowują tego superdrogiego kolosa. A ja proponuję przynajmniej obejrzeć Photo Brusha za 45$. Do obrobki fotek idealny, intuicyjny interfejs, wszystkie pluginy od PS... Np.prostowanie perspektywy czy poprawianie wszelkich dystorsji, retusz itp jest bajecznie prosty. Do ściągnięcia ze strony [url]http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=869&t=12[/url] Pozdrowienia... Mr Markus
Photo - Brush 3.1
Interesujący program do edycji grafiki rastrowej. Od innych programów tego typu Photo-Brush wyróżnia się bardzo dużą ilością różnych narzędzi służących do retuszowania fotografii. Obok tak oczywistych jak np. korekcja jasności, nasycenia i balansu kolorów, kontrastu, wyostrzanie itp. dostępne są także bardzo zaawansowane opcje jak np. możliwość powiększania zdjęć z zastosowaniem kilku algorytmów interpolacji dzięki czemu nawet bardzo powiększone fotografie zachowują wysoką jakość. Możliwości programu mogą również zwiększone dzięki obsłudze wtyczek z dodatkowymi filtrami dla Adobe Photoshop. Program raczej nie sprawdzi się jako narzędzie do tworzenia grafiki ze względu na m.in. brak obsługi warstw. Korzytam już z 3ciej kolejnej wersji i jest niezastąpiony. PS niech sie schowa. Zawsze brakowało mi cerpliwościi czasu do rozpracowania go :D Pozdrowienia... Mr Markus
Widzę wielkie zainteresowanie Instrukcją obsługi do Photoshopa 7. Jednak nikt wątku nie ogląda do końca :( Zamieściłem więc link na początku w pierwszym mim poście :lol: OK? Pozdrowienia... Mr Markus
a mozna jakos zainstalowewac jezyk polski w photoshopie 7.0 ce? czy gdzies ustawic? tylko gdzie bo za holere nie moge znalezc...
Hej! Kolego Wojkup. Obawiam się, że nie ma "spolszczenia" czyli polskiej lokalizacji jako takiej do Photoshopa. Musisz postarać się o PS CE PL :( Jeśli jesteś w posiadaniu legalnej wersji angielskiej to żaden problem. Po zarejestrowaniu dostaniesz upgrade PL. Jeśli nie to polecam eMule i pociąg wersję 7 CE PL oczywiście do przetestowania. Pozdrowienia... Mr Markus PS. Nadal polecam Photo Brusha z [url]http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=869&t=12[/url]
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta