FujiFilm FinePix A203 - czy warto ?
[b:02f904c17f]Szukam dobrego aparatu do zwykłych zdjęć z bliskich i dalekich odległości. Upatrzył mi się model jak w tytule, zwyżywszy na niską cenę i dobre (mam nadzieje) osiągi. Czy warto go zakupić ??[/b:02f904c17f]

Można sie przyczepić do kilku rzeczy, ale cena jest naprawdę atrakcyjna... Minusy - konieczność kupienia nieco większej karty XD - w tej chwili to najdroższe karty na rynku; jednak przy matrycy 2MPix 64MB powinny spokojnie wystarczyć... No i ładowarka + akumulatorki - ale z drugiej strony to miło, że aparat jest zasilany paluszkami czyli AA, praktyczna rzecz. Jeżeli wierzyć recenzjom i opisom - przy dobrym, silnym świetle dziennym aparat radzi sobie bardzo dobrze, z lampą również, problemem są jedynie zdjęcia bez lampy w gorszych warunkach. Poza tym - nie ma możliwości nastaw czułości (tylko ISO 100 - ale w tej cenie to norma), nie jest najszybszy, mały LCD (1.5 cala)... Ale za to trzykrotny zoom optyczny w aparacie (uznanej marki) za 500 złotych to duża zaleta - jeszcze niedawno za takie pieniądze można było kupić najprostsze cyfrowe małpki typu "focus-free" (czyli bez AF); najprostsze Olympusy o zdecydowanie mniejszych możliwościach kosztują ok. 100 złotych więcej. Zatem - przede wszystkim z uwagi na cenę aparatu w zestawieniu z jego możliwościami - wydaje mi się wart zakupu. Pozdrawiam.

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta