dimage 5 a z1
krotko - ktory z tych aparatow wydaje sie/ jest lepszy? bo w koncu dimage 5 to juz stara maszynka, strasznie pradozerna poza tym... no i nie tak szybka jak z1, ale ma ten xtra obiektyw o przelozeniu 7x z manualnym zoomem, a nie mechanika na przyciski obecna w z1... no i jeszcze ten wychylany evf o pono zarabistej jakosci obrazu w porownaniu z innymi - niestety nie mialem go wrece i nic poza tym co jest na steves-digicams czy dphoto czy megapixel o nim nie wiem... ktory z tych aparatow bylby lepszy? kusi mnie bo ma ten manualny zoom i wspanialy obiektyw (wg recenzentow), ale z kolei nie jest nowy, no i pono strasznie pradozerny... acha ginty - sorki ze to tu wsadzilem, ale nijak nie moglem sie zdecydowac gdzie wrzucic czy do fanow dlugoogniskowych, czy do zaawansowanych... jak cos to wrzuc tam gdzie twym zdaniem powinien sie znalezc ten post...
Ale pod jakim względem lepszy? Jeśli chodzi Ci o jakość zdjęć, to DiMAGE 5 jest o klasę wyżej. Nie ma co porównywać za bardzo.
temat mozna w zasadzie z mojej strony uwazac za zamkniety... zamykali pobliski sklep/serwis fotograficzny (plajtowal czy co?), a wszystko co mieli poszlo na aukcje, min dimage 5, ale niestety ta aukcje nie wygralem (start byl z poziomu 500pln, poszla za 2100pln - z kompletem akku w liczbie 4, ladowarka gp i cf 128 mega)... a porownywac chcialem wlasnie w kwestii jakosci obrazu, zuzycia energii, awaryjnosci i takie tam... normalka ;-)
Ja używam Minolty Dimage 5 i jestem baaardzo zadowolony. Fakt, że tego aparatu trzeba się nauczyć, ale potem zdjęcia wychodzą naprawdę niezłe. Problem z prądem rozwiązały 2 komplety akumulatorów AA 2300mAH z szybką ładowarką.
ech zebys tak dolaczyl sie i zagadal miesiac temu... ale tera jestem szczesliwym posiadaczem oliego c4000 ;-)
[quote:291451b1e8="mkarwin"]temat mozna w zasadzie z mojej strony uwazac za zamkniety... zamykali pobliski sklep/serwis fotograficzny (plajtowal czy co?), a wszystko co mieli poszlo na aukcje, min dimage 5, ale niestety ta aukcje nie wygralem (start byl z poziomu 500pln, poszla za 2100pln - z kompletem akku w liczbie 4, ladowarka gp i cf 128 mega)... a porownywac chcialem wlasnie w kwestii jakosci obrazu, zuzycia energii, awaryjnosci i takie tam... normalka ;-)[/quote:291451b1e8] za 2100 to kupujesz z tych zamiast D5 >>> 7Hi >>> najmarniej 7i z full osprzetem... a tak na marginesie bierz D5 fajniejszy aparat moim zdaniem starszy ale przeznaczony do robienia zdjec a nie do cykania... a lepiej 7i to naprawde rodzynek wsrod aparatow a teraz jescze do tego relatywnie tani a lepszy od wielu kompaktow w swojej cenie
#-1
ech zeby tak ludzie czytali co juz sie napisalo ;-)
[quote:f2417e0c33="mkarwin"]ech zeby tak ludzie czytali co juz sie napisalo ;-)[/quote:f2417e0c33] :] ale ja mowilem o cenie za 7Hi a nie 5 a to spora roznica
#-1
dla mniej wprawnych oczu: [quote:950564122e]temat mozna w zasadzie z mojej strony uwazac za zamkniety[/quote:950564122e] i: [quote:950564122e]tera jestem szczesliwym posiadaczem oliego c4000 [/quote:950564122e] zatem stwierdzenia typu: [quote:950564122e] bierz D5[/quote:950564122e] biorac pod uwage ze post byl zalozony Pon Lip 19, 2004 11:49 am jest raczej nieaktualne i nic nie daje... sa tematy ktore sie odgrzewa, jak np pojedynki uz vs. kompakt, czy miedzy cenowo rownorzednymi aparatami typu jednego, ale odgrzewanie jednorazowego pytania, i to na dodatek przez zalozyciela uznanego za zamkniety wydaje sie byc odrobine niepotrzebne. tak wiec szanowny gosciu - pierwsze primo - pomimo niewatpliwie dobrych zamiarow przesledz uprzednio zostawione odpowiedzi na dany post, zwroc szczegolna uwage na to czy "nie jest to temat zamkniety" a takze w naszym przypadku, gdzie nasz przypadek rozumiem jako post na tym forum, zwracaj szczegolna uwage na informację umieszczona nad kazda wypowiedzia, zaraz za slowem "Wyslany:". to naprawde ulatwia przeplyw informacji. mam nadzieje ze teraz zrozumiesz moje slowa: [quote:950564122e]ech zeby tak ludzie czytali co juz sie napisalo [/quote:950564122e] i nie bedziesz miec za zle te slowa. to do nastepnego pilnego i swiezego pytania!
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta