Canon PowerShot A85
Canon wprowadził PowerShota A85 poprawioną wersję bardzo popularnego modelu modelu A80. Nawet przez chwilę zastanawiałem się czy wstrzymać się z zakupem do gwiazdki. Chyba jednak niewarto bo zmiany poza dodatkowym przyciskiem "Share" i nieco lepszymi filmikami są chyba żadne. Jeśli wiecie coś więcej o tym nowym modelu to skrobnijcie coś. :wink:
#-1

Re: Canon PowerShot A85
[quote:f70f37267c="robal"] Jeśli wiecie coś więcej o tym nowym modelu to skrobnijcie coś. :wink:[/quote:f70f37267c] ma 6 dodatkowych programó tematycznych dla zdjęć podwodnych, na sniegu czy na plaży ale filmiki wcale nie są lepsze bo w trybie 640x480 łapie tylko 10 klatek na sekundę a to za mało dla płynnego filmowania. Nie czekaj na ten model zmiany są zbyt małe w stosunku do A80.
#-1

Canon A85
Musze przyznac iz nie zachwycil mnie ten model. 9-cio punktowy pomiar odległości już był w A80. Zrezygnowanie z obrotowego wyswietlacza chyba nie bylo najlepszym posunieciem. W tej klasie cenowej malo ktory aparat posiadal taki wlasnie wyswietlacz. Tym wlasnie przewyzszal konkurencje A80. Ten zastosowany w A85 jest za to wiekszy. Mysle jednak, ze aparat ten nie zrobi kariery, tak jak to mialo miejsce w przypadku A80. Powolna ewolucja Canona ma szanse sukcesu tylko przy sensownych cenach.
#-1

czyli w zasadzie to zrobili to samo co z a70 w przejsciu na a75... a to wg mnie juz jakis plus - z niepokojem patrze jak np (moge sie mylic) wprowadzono c745 oliego, ktory w zasadzie niczym sie nie rozni procz nazwy od c740... [quote:8aef91d306]Powolna ewolucja Canona ma szanse sukcesu tylko przy sensownych cenach.[/quote:8aef91d306] zgadzam sie z tym stwierdzeniem... jesli nowy model wyladuje w pulapie cenowym w okolicahc g5, to coz... nie wroze sukcesu, ale jesli nawet bedzie tanszy od a80 (po obecnych cenach), a sam a 80 stanieje wraz z reszta modeli to moze byc wielk sukces... [quote:8aef91d306]Zrezygnowanie z obrotowego wyswietlacza chyba nie bylo najlepszym posunieciem.[/quote:8aef91d306] choc ten lcd to byl w zasadzie taki gadzet, to lepiej bylo go miec anizeli nie... zwlaszcza ze teraz to bedzie musial nowy canon wziac sie porzadnie by zdeklasowac rywali na innych polach, bo na lcd to raczej juz tak bardzo nie zyska... poczekamy zobaczymy...

Re: Canon A85
[quote:e7b9110628="pioter"] Zrezygnowanie z obrotowego wyswietlacza chyba nie bylo najlepszym posunieciem. W tej klasie cenowej malo ktory aparat posiadal taki wlasnie wyswietlacz. Tym wlasnie przewyzszal konkurencje A80. Ten w A85 jest za to wiekszy. Mysle jednak, ze aparat ten nie zrobi kariery, tak jak to mialo miejsce w przypadku A80. Powolna ewolucja Canona ma szanse sukcesu tylko przy sensownych cenach.[/quote:e7b9110628] coś mi się zdaje że tym razem wyższy numer "A85" oznacza tylko chwyt marketingowy tych kilka dodatkowych programów tematycznych o wątpliwej przydatności (np do zdjęć podwodnych) nawet w części nie rekompensuje rezygnacji z obrotowego wyświetlacza Myślę że lepsza była by nazwa "A77" a nie "A85" ten model to krok wstecz
#-1

ech zobaczymy jak sie ten nowy canon bedzie plasowal w notowaniach i zachowywal w rzeczywistosci... [quote:7a030fb2ac]coś mi się zdaje że tym razem wyższy numer "A85" oznacza tylko chwyt marketingowy[/quote:7a030fb2ac] wszak cos trza robic na tym polu bo konkurenci zdeklasuja... a jak by sie porzadnie wzieli za ulepszanie to moglby wyrosnac aprat lepszy od drozszego s50 czy polprofi g5... [quote:7a030fb2ac] tych kilka dodatkowych programów tematycznych o wątpliwej przydatności (np do zdjęć podwodnych)[/quote:7a030fb2ac] no nie wiem czy watpliwej przydatnosci - to ma byc aparat w zasadzie dla bogatszego amatora, a takiemu takie predefiniowane ustawienia to zbawienie... [quote:7a030fb2ac]nawet w części nie rekompensuje rezygnacji z obrotowego wyświetlacza[/quote:7a030fb2ac] coz dla jednych to tylko gadzet... moze i uzyteczny, ale zwykly lcd tez jest dobry - a najlepiej jakby wlozyli do tego canona w wersji a87 lcd 2" odchylany, co??? [quote:7a030fb2ac]Myślę że lepsza była by nazwa "A77" a nie "A85" ten model to krok wstecz[/quote:7a030fb2ac] no coz zobaczymy jak sie przyjmie na rynku, moze wlasnie tego trzeba... a numeracje powinnismy miec w (...), tak jak na rynku komputerowych podzespolow (karty graficzne ;-)) nieprawdaz???

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta