Picasa
[b:e0e30fc89b]Picasa[/b:e0e30fc89b] to bardzo interesujący program pozwalający na zapanowanie nad szybko rosnącą liczbą cyfrowych fotek. Pozwala bardzo wygodnie wyszukiwać i katalogować zdjęcia oraz poddawać je podstawowym działaniom takim jak usunięcie czerwonych oczu czy korekta naświetlenia, kadrowanie. Można go ściągnąć wprost z serwerów google. A tu jest link: [url=http://www.picasa.com/google/][b:e0e30fc89b]Picasa[/b:e0e30fc89b][/url] ma tylko 3.5 MB czyli 10 razy mniej niż analogiczny produkt Kodaka i można zassać ten plik nawet przez modem powodzenia :D

Wszystkie podstawowe funkcje w tym programie działają poprawnie. Natomiast zachwyciło mnie przeglądanie i [b:58635add5b]wyszukiwanie fotek na osi czasu[/b:58635add5b]. Bardzo fajnie to rozwiązali jeszcze czegoś takiego nie widziałem. 8) Wadą jest moim zdaniem konieczność posiadania raczej szybkiego komputera wątpię czy ten program będzie działał rewelacyjnie na starym Celeronie 300 MHz :(
#-1

Właśmie zainstalowałem. Bardzo fajny. Jak się nim pobawię, to przekażę więcej informacji .

Popieram,dobry program do obróbki fotek lecz tylko do fotek,lecz do wiekrzych wymagań polecam Adobe Photoshop 7.0 CE pozdrawiam

Dzięki Admin. Już mamy i nawet szybciej działa niż te, które były jako oprogramowanie do aparatu, a komputer naprawdę stary jest. Bardzo nam się podoba. Pozdrowienia

Bardzo dobry program , w końcu mogę sobie zrobić album na kompie :) Dzięki i pozdrawiam

Fajny programik, tylko mam mały problem ze zrozumieniem :lol: . Za moich czasów uczono jedynego słusznego języka (made in ZSRR) i nie za bardzo wiem jak naprzykład zapisać w pliku zmiany dokonane na zdjęciu. Czy jest taka opcja, która obrobione zdjęcie zmienia w głównym katalogu z którego ono pochodzi? Pozdrawiam

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta