galeria.grzesiek.info
[i:c25e09f1a9]Zapraszam do odwiedzania mojej Galerii [URL=http://galeria.grzesiek.info/]galeria.grzesiek.info[/URL] liczę na komentarze i oceny- pozwolą mi się rozwijać i coraz lepiej fotografować[/i:c25e09f1a9]

fajna, tylko trochę niejasny system oceniania zdjeć, wpatrywałem sie przez chwilę zanim zorientowałem się jak to działa, ( a może to ja taki tępy jestem) kupiłeś miejsce na serwerze, czy jak to zrobiłeś? może podzielisz sie szczegółami z realizacji tej galerii.

http://ovh.org/pl/index.html to serwerek, jak widać 60MB za free + PHP + MySQL http://coppermine-gallery.net/index.php tam są zapewne skrypty galerii jak widać wszystko za free, tylko trzeba umieć się nie pogubić w gąszczu plików przy instalacji :D:D

Byłem, widziałem, i jest OK. Zdjęcia bardzo ładne.

na wstępie to dzięki ze pamiętacie [quote:75cdeeab2a="konopia"]kupiłeś miejsce na serwerze, czy jak to zrobiłeś? może podzielisz sie szczegółami z realizacji tej galerii.[/quote:75cdeeab2a] no tak, [b:75cdeeab2a]Rafałek[/b:75cdeeab2a], mnie już rozpracował :mrgreen: serwer 60MB free, stronka to darmowy skrypcik do pobrania i zainstalowania. problem miałem z konfiguracją, no i teraz z administrowaniem troche "jaj" jest, ale wg mnie to najlepsze rozwiązanie

[quote:377d43f52f="grzechoo"]... stronka to darmowy skrypcik do pobrania i zainstalowania. [/quote:377d43f52f] Oooo, takie coś poszukiwałem. Już sobie zassałem, jak uruchomię serwerek to się pobawię z instalacją. Udało mi się z phpBB, to może i z tym mi sie uda. Dzięki za info. A Twoje galerie są całkiem fajne, miło się ogląda zdjątka (chociaż niektóre były już na forum).

Zdjecia bardzo fajne, taka sama galerie kiedyś sam robiłem, jednak serwer padł i nie wstał bo był jakis darmowy...ten wydaje sie być stabilniejszy, jak założe i pokonfiguruje to moze pokaże tez swoja:)

[b:45ecbf4f96]mblasz[/b:45ecbf4f96], w razie co daj znać, może coś poradzę jak będzie trzeba' [b:45ecbf4f96]iSiO[/b:45ecbf4f96], też boję się o niestabilność. ale jak padnie zmontuje sobie coś profesjonalnego

[quote:c4fc62be36="grzechoo"]mblasz, w razie co daj znać, może coś poradzę jak będzie trzeba' [/quote:c4fc62be36] Dzięki. Na razie jeszcze myślę nad wyborem galerii w php. Wykupiłem sobie serwerek na tanihost.com i chyba przeniosę tam całą swoją stronkę. Forum biega pięknie, to i inne skrypty powinny też działać, a jest tam mnóstwo preinstalowanych.

nastąpiła pewna zmiana: przeniosłem strone na nowy, szybszy serwer z własną domeną.... galeria powstaje od zera- nowe zdjęcia również przybędą zapraszam serdecznie [url=http://galeria.grzesiek.info]galeria.grzesiek.info[/url]

Nooo że też chciało Ci sięwydawać pieniażki na domenę... To chyba podejdziesz do tego profesjonalnie i zobaczymy jakieś super odjechane fotografie niedługo :)

jest promocja na domenę .info ;)

No wiem, wiem, tak jak na wszystkie domeny ;) Ale po roku przyjdzie płacić za przedłużenie i już nie będzie tak różowo ;)

[quote:3530434a58="Rafałek"]Ale po roku przyjdzie płacić za przedłużenie i już nie będzie tak różowo[/quote:3530434a58] jak za wszystko... po roku mam też możliwość zrezygnowania, albo przedłużenia, a porzadny serwer prędzej czy później się przyda, na razie mnie nie zawiódł- a działa?.... zapraszam sami się przekonacie

Po serwer mozesz się Grzesiu zgłosić ;) Da radę coś ciekawego zaproponować ;)

dopracowałem wstępniak, jest księga gości, macie jeszcze jakieś pomysły na poprawę? pomijając więcej lepszych fotografii bo nad tym ostro pracuje :mrgreen: pozdrawiam http://galeria.grzesiek.info/

Dałbym większą czcionkę w powitaniu...

[b:700f2e6a06]Rafałek[/b:700f2e6a06], myślałem o tym..... ale przecież nie powitanie jest najwazniejsze, tylko zdjęcia, nie chciałem żeby się wyróżniało zbytnio, a i widoczne dobrze jest

dokonałem sporych zmian w swojej galerii, mam nadzieje, ze na lepsze..... poprzedni skrypt choć bardzo rozpowszechniony, ma spory problem z komunikacją z bazą MySQL, powoduje spowolnienie działania galerii, na szkodę oczywiście oglądajcych.... mam nadzieje, ze zmiana wpłynie pozytywnie na wygląd galerii, i z chęcią będziecie ją często odwiedzać. Liczę na Wasze komentarze, pomysły i odczucia dotyczące przeglądania stron galerii, jak i także znajdujących się tam fotografii tu na stronach forum oraz w dostępnej księdze gości. Nowe foto możecie znaleźć w zupełnie nowym albumie, wiosna i jesień, oraz kilka fotografii znajdujących się w albumach: architekturai zima

Bazie super :o Tegoroczne?

u mnie działa, fajna, przejrzysta, ładna, stonowana, elegancka, sie mi podoba! mogę pomarudzić? możesz zwiększyć rozmiar miniatur? (szczególnie na głównej stronie) chyba znów wzrok mi poleciał :( (słabo widzę małe rzeczy) PS> czy Twoja Luba kupiła tego białego szczeniaka?

[quote:16771b21c3]Bazie super Surprised Tegoroczne?[/quote:16771b21c3] oj tego roku jeszcze troche za wczesnie.... ale już lada dzień, na pewno będę tam z aparatem :mrgreen: [quote:16771b21c3="konopia"]możesz zwiększyć rozmiar miniatur? (szczególnie na głównej stronie) [/quote:16771b21c3] na stronie głównej miniatura, osadzona jest na ramce, która z koleji jest dosyć duża, jeśli zwiększe miniature, zwiększe też ramke.... wszystko będzie za duże- wg mnie nieestetyczne, w zasadzie to domyslnie miało być bez miniatur na pierwszej stronie. [quote:16771b21c3]PS> czy Twoja Luba kupiła tego białego szczeniaka?[/quote:16771b21c3] nie, teraz on jest mały i sliczny, ale za kilka miesięcy będzie z niego kawał psa, po za tym posiadanie psa wymaga wiele wyrzeczeń, w końcu to nie pluszowa pokojowa zabawka, na razie nie mogła sobie na niego pozwolić :cry:

[quote:df3b4a82a4="grzechoo"]posiadanie psa wymaga wiele wyrzeczeń, w końcu to nie pluszowa pokojowa zabawka, na razie nie mogła sobie na niego pozwolić[/quote:df3b4a82a4] Ale przyznam że jest cudowny :o

mi tego nie musisz mówić, po drobnych namowach sprzewcy musiałem kobiecie go siłą wyciągać bo nie chciała puścić :D

aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta