canon a75 + datowanie zdjec?
witam mam pytanie odnosnie datowania zdjec z canona a75 posiadam tez a40 i wiem ze tam nie bylo tej mozliwosci w a75 zauwazylem ze podczs zgrywania zdjec programem zoombrowsewex standardowo dodawanym do canona tworzy mi on katalogi datowo odpowiadajace wykonaniu zdjecia w aparacie tez mozna przegladajac zdjecie wyswietlic date oraz godzine a takze parametry przy uzyciu jakich zdjecie zostalo wykonane czy mozna jakos ustawic zeby na dole zdjecia zapisywalo date wykonania czy tez jest to niemozliwe w tym modelu? pozdrawiam
#-1
Czesc! Można włączyć datowanie zdjeć !!! Jak naciśniesz "FUNC" zjedź na dół do wyboru rozdzielczości i tam masz funkcję Postacard.
to chyba jednak nie odtego ustawia sie tylko tryb pocztowkowy 1600x1200 ale nie dodaje daty do zdjecia po zgraniu owszem moge wyswietlic wlasciwosci przy jakich bylo robione zdjecie a takze date i czas ale nie dopisuje daty do zdjecia
#-1
tak tylko w trybie pocztówkowym da się datować fotki :(
Data&Czas w Canon PS A 75
Jak najbardziej da sie dodac date i czas do zdjec. Wystarczy z menu "FUNC." wybrac Postcard(1600X1200) [tam gdzie nastawiasz rozdzielczosc] i nastepnie wybrac MENU i z 5 pozycji wybrac Date&Time. Pozdrawiam.
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta