Który z CANON lepszy na początek?
Fachowcy pomóżcie żółtodziobowi: Canon EOS 300 czy Canon EOS 500N Z góry dziękuję. :)
#-1
Napewno 300. Sprawdzona, trwała lustrzanka. Miałem, ale sprzedałem bo przeszedłem na cyfrę. pozdrawiam
Cena
Dziękuję a czy cena 610 zł to niezbyt wygórowana? Aparat jest z obiektywem 28-90. :D
#-1
Krulik te aparaty niestety już są tańsze i nie daj sie nabić w butelkę. Tu masz link na Allegro i przeszukaj oferty. W tej cenie sa aparaty z dwoma wymiennymi obiektywami. Popatrz gdzie sprzedający mieszka, może będzie możliwość osobistego odbioru gdybyś sie zdecydował na zakup. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33919602 Pozdrawiam
A może inny?
A czy PENTAX MZ-30 jest odpowiednikiem któregoś z w/w CANON'ów? :D
#-1
Krulik PENTAX MZ-30 to bardzo zbliżone parametry. Firma znana z produkcji lustrzanek bo cyfraki im nie wychodzą. Ja mam sentyment do 300'setki i nie będę obiektywny. Wolałbym Canona. Tu masz link do opisu Pentaxa. http://www.fotoexpert.pl/katalog.php?PENTAX,MZ-30,aparaty,analogowe,sklep,97 Pozdrawiam Krulik, a może cyfra?
Nieeeeee
Dobra cyfra, jest chyba dla początkującego jeszcze w Polsce za droga, bo nie sztuka wydać 300 zł na byle piksla i cykać sobie.Moim zdaniem aparat musi mieć duszę. :wink:
#-1
re allegro
Byłem, widziałem i nie ma nic szokującego ceną.Wydaje mi się, że 610 za EOS 300 z obiektywem to nie jest tak dużo.Dzięki za podpowiedź. :P
#-1
Powodzenia i odezwij sie. Kilka fotek na forum będzie mile widziane. pozdrawiam
ZAMIANA
CHCĘ ZAMIENIĆ ANALOG NA CYFRE CAŁY ZESTAW NA KORPUS? JAKIE MAM SZANSE? :shock:
#-1
Zapewne zależy to od zestawu...
serwis
szukam w Legnicy dobrego serwisanta kamer dokładnie Canon MV630i
#-1
Re: ZAMIANA
[quote:6e72bf7294="BARTEK"]CHCĘ ZAMIENIĆ ANALOG NA CYFRE CAŁY ZESTAW NA KORPUS? JAKIE MAM SZANSE? :shock:[/quote:6e72bf7294] niewielkie :) ja mam canona EOS 3000 D - kupilem go kiedys za kupe kasy, bardzo sie cieszylem, pozniej (jakies 2 lata pozniej) nastala era cyfrowych - kupilem HP 735 i okazalo sie ze robi lepsze zdjecia niz stary poczciwy canon :shock: chodzi mi głównie o makro bo przy czulej kliszy spisuje sie lepiej w nocy ;)
Ja mam dylemat między Canonem 300V i Nikonem F75.Aparaty zawsze wystepuja razem w zestawieniach i są podobne. Canon tańszy jako sam aparat ,wiecej obiektywów (tanszych!).Nikon nowszy aparat i jakos ciągnie mnie ku niemu.
No też byłbym raczej za F75
wez lepiej nikona f70, a nie f75, a jak canona to 300x, a nie 300v pozdrawiam
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta