Zgrywanie zdięć do komputera
Jakim programem w j.polskim zgrywać zdjęcia do komputera bo w innym jestem słaby. W Sony z aparatem dostałem Picture Package, i jak zmieścić 4 zdjęcia na kartce A4.
Jaki masz system operacyjny w swoim kompie ??? Ja tam używam windowsowskiego oprogramowania do zrzucania fotek z aparatu!!! Nie potrzeba mi żadnego innego!!! A jak zmieścić 4 fotki na kartce formatu A4??? Choćby wrzuć je do Worda a później wydrukuj spokojnie!!! Możesz tam dowolnie zmniejszać czy powiększać zdjęcia !!! Powodzenia !!! :)
Zgrywanie zdjęć
Windows XP. Mam FotoOffice 2 ale to badziewie.
Ty pytasz jakim programem obrabiać zdjęcia czy jakim je ściągać z aparatu??? Do ściągania powinien Ci wystarczyć jak pisałem windowsowska opcja. Nie instaluj żadnych bo ten naprawdę wystarcza!!! Jest na "rynku" parę programów do ściągania, ostatnio nawet dodany był do jakiejś gazety traktującej o fotografii cyfrowej!!! Jeśli nie jest to pilne to sprawdze w domu nazwe takowego programu i jutro Ci podam!!! OK ??? :)
Czytnik kart
Nie ma jak czytnik kart pamięci :) Osobiście posiadam przywieziony z usa model SanDisk`a. Jest to w/g mnie najwygodniejszy i najszybszy sposob zrzucania fotek z aparatu. Goraco polecam zakup w/w urzadzenia :)
aparaty cyfrowe - forum fotoplaneta